divider

Yentl begon haar weg naar Nashville in 2008. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de VS en mega fan van de muziek die daar vandaan komt. Ik ben groot geworden met gospel en de sounds van Michael McDonald, Doobie Brothers, Bruce Hornsby, Amy Grant, Steve Winwood, Paul Simon, Michael Jackson. Toen ik in 2008 op vakantie was in Alabama, hoorde ik iets op de radio wat me onwijs raakte. Die melodiën, de vocal harmonies, de teksten en verhalen. Wow! Dat kwam echt binnen. Toen wist ik: dit wil ik zelf ook maken en zingen! Ik ben mij erin gaan verdiepen en heb die muziek nooit meer losgelaten. Het is zo uit het leven gegrepen. Melancholisch, maar viert ook het leven. Het troost, verbindt, relativeert, lacht en huilt. Country eert de menselijkheid van het leven, met al z’n struggles en successen. Later, toen ik een tijdje in Alabama woonde, is die liefde voor die country music alleen maar gegroeid. Niets leek mij dan ook mooier dan in Nashville een plaat op te nemen. Daar ligt een deel van mijn hart en daar klopt het hart van songwriting en country het luidst.”

Vier jaar later kwam Yentl voor een demo opname terecht bij Henk Pool (geen familie), producer/composer/songwriter. “From the get-go ging het eigenlijk nergens anders over: Nashville en country music. Henk kende al die artiesten die ik zo bewonderde: Emmylou Harris, Bonnie Raitt, Dixie Chicks, Sugarland, Lady Antebellum, The Band Perry, Amy Grant, Fleetwood Mac, Vince Gill, James Taylor én… Little Big Town (my favorite). Na die ontmoeting zijn we samen verder gaan werken.”

Yentl schrijft haar liedjes grotendeels op ukelele. “Gaandeweg zijn Henk en ik de liedjes gaan uitwerken en op zoek gegaan naar een sound en kleur die bij mij passen. Al vrij snel werd duidelijk welke richting dat op moest. We zijn beiden erg geïnspireerd door bands als Little Big Town en Fleetwood Mac en artiesten als Bruce Hornsby. Die invloeden zijn ook wel te horen, denk ik. Ik vind het heel tof dat de sound die de plaat nu heeft, iets is wat mijn liedjes in uke-vorm in potentie wel in zich droegen, maar met behulp van de arrangementen van Henk echt tot leven zijn gekomen. Het liedje is de basis en de productie geeft het extra kracht.”

Uiteindelijk zijn Yentl en Henk naar Nashville vertrokken en aan de slag gegaan in de LampLight Studio van Chad Cromwell. “De muziek die we uiteindelijk hadden liggen, daarvan waren we het snel eens dat er eigenlijk maar één plek was, waar die liedjes dat leven zouden krijgen: Nashville. (Niet dat er ergens anders geen goede muziek wordt gemaakt. Maar het is een plek met een instelling en focus op muziek, die mij heel erg aanspreekt.) Henk kreeg werkelijk een top-band bij elkaar voor het project.”

 

*Chad Cromwell – Drums (o.a. gespeeld met Joe Walsh (Eagles), Crosby, Stills, Nash & Young, Neil Young, Mark Knopfler, Peter Frampton, Lady Antebellum).

*Chris Rodriguez – Guitar/Resonator/Banjo (o.a. gespeeld met Keith Urban, Kelly
Clarkson, Kenny Loggins, Amy Grant, Kenny Rogers, Shania Twain, Faith Hill).

*Jimmie Lee Sloas – Bass (o.a. gespeeld met Little Big Town, Garth Brooks, Carrie
Underwood, Keith Urban, LeAnn Rimes, Kellie Pickler, Reba McEntire).

*Dan Dugmore – Pedal Steel Guitar (o.a. gespeeld met Little Big Town, Linda Ronstadt, James Taylor, David Crosby, Tim McGraw, Neil Diamond, Faith Hill, Stevie Nicks).

*Het geheel afgemixt door recording engineer/producer Steve Marcantonio (Grammy-genomineerd en Grammy-winnaar).

 

Inmiddels is de EP “The Beginning of Me” met 5 originele songs in 2017 gereleased. “Ik kan niet wachten om de liedjes aan mensen te laten horen. Daarnaast ben ik ook weer nieuwe songs aan het schrijven (voor mezelf en anderen;). For me music never stops!”

Blog