Van eind tot begin!

Dit was het dan… Het Nashville avontuur zit erop. Voor nu… Gelukkig! Ik heb hier een fantastische week gehad met de boys; hard gewerkt, veel inspiratie opgedaan en onwijs veel geleerd. Het was een avontuur met een lange aanloop, maar dit is pas het begin, and I love it!:)

Wat wel cool is, is dat ik de laatste 2 dagen even de kans heb gekregen om een paar plekken te bezoeken hier, die mede de reden zijn dat ik 6 jaar geleden verliefd werd op Nashville. Één van die plekken is Grimey’s, een recordstore met zo’n uitgesproken charisma en sfeer dat elke muziekliefhebber hiervan smelt. Van buiten ziet het eruit als een gewoon woonhuis, maar zodra je binnenloopt wordt je verwelkomd door zoveel CD’s en zoveel vinylplaten, met muziek van de 70s tot nieuwe releases, van Fleetwood Mac tot Adele, van nieuwe CD’s tot ‘preloved’ (oftewel: tweedehands). De lichtjes hangen overal en nergens en beneden in de kelder speelt een bandje. Toen ik naar binnen liep was het weer net als 6 jaar geleden en voelde het als thuiskomen. Ik word hier zo blij van:)

IMG_7685 IMG_7575IMG_7592

 

Een andere plek waar ik 6 jaar geleden ben geweest is Tootsie’s, een café op Broadway dat van buiten helemaal roze/paars is geschilderd. Toen ik stage liep in Alabama, heb ik samen met een vriendinnetje, Maggie, spontaan een (korte) roadtrip naar Nashville gemaakt! Twee muziekfanaten en meiden met bravoure naar Music City. Eenmaal in nashville en in Tootsie’s zagen we allemaal namen op de muur staan. Wij besloten dat wij hier natuurlijk niet in achter konden blijven en vereeuwigde onze namen op de muur, haha. Althans, voor eeuwig was natuurlijk nog even de vraag… Want er kon toch zomaar tegenwoordig een likje verf overheen zijn gerold. Afgelopen week liep ik daarom het café in, op zoek naar mijn naam. En… alsof het gister was liep ik er in één keer naartoe… En daar stond ie! Mijn naam! Nog even duidelijk als 6 jaar geleden! Wow… Zo cool:) En best gek… Wat er in 6 jaar allemaal kan gebeuren. Ik had toen niet kunnen dromen dat ik nu mijn eigen EP op zou nemen in Nashville… Tja. Vond ik best even een mooi momentje:)

IMG_7753

 

Maargoed, like I said: dit is pas het begin. Ik ga nu wel naar huis, maar kan ik niet wachten om de muziek te laten horen aan mensen, om de plaat te persen, om de liedjes te spelen en… om nog meer te schrijven! Want dat vind ik toch wel écht te gek. En één ding weet ik zeker: Nashville, I’ll be back! Because this is only just the beginning! The beginning of me…

 

groetjes,

Yentl