The beginning of me

Zoals ik al zei ga ik me suf bloggen, filmpjes maken en fotograferen, zodat jij ook deel kunt zijn van mijn avontuur! Dat is wel het minste wat ik kan terug kan doen voor de support die ik krijg. Daarnaast deel ik mijn avonturen gewoon heel graag met wie dat leuk vindt. Sharing is caring🙂 Je kunt me daarom volgen op mijn website, Facebook-pagina en Insta.

Alright! Dus hier mijn eerst blog op weg naar Nashville, op weg naar m’n eerste EP…

29 april vertrek ik samen met Henk (en m’n pa:) naar Nashville. Dat betekent dat er de komende 2 weken in Nederland nog flink wat werk aan de winkel is. Sowieso natuurlijk de crowdfund actie op VOORDEKUNST, waarvan ik hoop dat het goed zal gaan. Maar ook voor de muziek moet nog één en ander gebeuren.

We hebben 5 songs gekozen die voor een goede balans en sfeer op de EP zorgen. Maar voordat de arrangementen worden geschreven, moeten de puntjes even goed op de ‘i’ worden gezet. Een ukulele is vrij beperkt in zijn sound, dus kijken we ook naar wat de song nog mooier kan maken: welke instrumenten passen er nog meer bij het gevoel van de song, welke accenten zijn een mooie aanvulling?

Een song opnemen (to cut a song, zoals ze dat in Nash zeggen;) is ‘like a work of art’. Je zet het maar één keer goed op de gevoelige plaat. Live kan je er altijd aan blijven tweaken of mee spelen. Maar als de officiële (record)band loopt, dan is er geen weg meer terug. Dus zijn Henk en ik de komende dagen nog in volle songwrite-modus aan het werk. Maar dat is uiteraard zéker geen straf en eigenlijk alleen maar tof:)