Nu al full circle…

Tijd voor een nieuwe update! Want die tijd, die vliegt voorbij…

Nog maar 6 dagen tot vertrek naar Nashville. Het komt nu echt heel dichtbij:)

De afgelopen 2 weken hebben Henk en ik keihard gewerkt om alles af en voor elkaar te krijgen en zijn er ook weer hele toffe dingen gebeurd.

De belangrijkste daarvan vond gister plaats, namelijk: de 5 songs voor de EP zijn nu officieel af en zo goed als ready to be cut! YES! Ik kan niet wachten om te horen wat die muzikanten ervan zullen maken; hoe ze de songs zullen aanvoelen en opnemen, hoe ze op elkaar zullen inspelen en hoe mijn stem daarbij zal klinken. Dit vind ik stiekem het spannendste deel van het avontuur, maar ook het aller-aller-tofste! Want hún muzikale inbreng is dé reden dat ik naar Nashville ga…

Aansluitend daarop, nog iets tofs (vind ik althans;)… Terwijl we aan de laatste track werkten, doken Henk en ik even in wat songs van andere bands. Zo ook het nummer ‘Fine Line’ van Little Big Town. (For those of you who missed it: Dit is dus het nummer waar ik wel eens over vertel, waardoor ik acht jaar geleden dacht “Wow, wat is dit? Dit wil ik ook maken!”, het moment dat ik country music ontdekte en waardoor ik zelf songs ben gaan schrijven.) Al browsend, lezen we bij de credits dat Jimmie Lee Sloas (bass) en Dan Dugmore (steel/dobro) op deze song meespelen! Twee van de muzikanten die nu ook op mijn EP gaan spelen!
OMG… Stilte. Meer full circle kan het voor mij bijna niet worden, haha! Met een smile van oor tot oor is denk ik nog een understatement voor hoe ik de komende dagen door het leven ga:)

Dan het ‘serieuze’ stuk. M’n crowdfunding staat na 12 dagen op 50% met nog 18 dagen te gaan. Daar ben ik echt onwijs blij mee! Ik vind het te gek en bijzonder om die support te krijgen. Uit dankbaarheid wil ik de mensen meenemen in mijn avontuur, ik wil iedereen wel in m’n koffer stoppen, mee op reis, mee die studio in…

Helaas is dat niet realistisch, maar er is wel iets wat dit bijna kan realiseren: de 360-camera!
Om mijn ‘crowd’ even te laten zien waar ik en Henk precies werken, heeft Reinout Hellenthal (Hellenthal Studios) een 360-filmpje opgenomen. Serieus, dat is zo gaaf (en een beetje creepy) om te zien! Dus, dit gaan we vaker doen:)

Check het op je iPhone, draai een rondje om je as en je waant je in de studio! (Heb je een oculus-bril, dan kan het helemaal creepy-cool worden, want dan lijkt het gewoon alsof je naast me zit in de producers stoel.)

Zo is het dus letterlijk en figuurlijk nu al full circle…😉

Check hier de 360-beelden:

 

Wil je het verschil met de gewone beelden zien? Check dit:

Alright, dit was het voor nu. I’ll keep you posted along the way!

liefs, Yentl

 

PS. Mocht je trouwens de eerste blog eerst nog willen teruglezen, kijk dan op: https://yentlmusic.com/the-beginning-of-me/

Meer weten over Reinout en zijn 360-videos? Check: Hellenthalstudios.nl