divider

Yentl’s weg naar Nashville begon in 2008. “In de muziek ben ik een beetje een laatbloeier, maar ik ben altijd al gefascineerd geweest door de VS en mega fan van de muziek die daar vandaan komt. Ik ben groot geworden met gospel en de sounds van Michael McDonald, Doobie Brothers, Bruce Hornsby, Amy Grant, Steve Winwood, Paul Simon, Michael Jackson. Toen ik na mijn vakantie in 2008 in Alabama meer ging luisteren naar country en mij erin ging verdiepen, heb ik die muziek nooit meer losgelaten. Het raakt me. Het is zo uit het leven gegrepen. Het is melancholisch als blues, maar viert ook het leven. Het troost, verbindt, relativeert, lacht en huilt. Country eert de menselijkheid van het leven, met al z’n struggles en successen.”

 

Vier jaar later kwam Yentl voor een demo opname terecht bij Henk Pool (geen familie), producer/composer/songwriter. “From the get-go ging het eigenlijk nergens anders over: Nashville en country music.

Henk kende al die artiesten die ik zo bewonderde: Emmylou Harris, Bonnie Raitt, Dixie Chicks, Sugarland, Lady Antebellum, The Band Perry, Amy Grant Fleetwood Mac, Vince Gill, James Taylor én… Little Big Town (my favorite). Na die ontmoeting zijn we samen verder gaan werken.”

 

Yentl schrijft haar liedjes grotendeels op ukelele. “Gaandeweg zijn Henk en ik de liedjes gaan uitwerken en op zoek gegaan naar een sound en kleur die bij mij passen. Al vrij snel werd duidelijk welke richting dat op moest. We zijn beiden erg geïnspireerd door bands als Little Big Town en Fleetwood Mac en artiesten als Bruce Hornsby. Die invloeden zijn dan ook wel te horen, denk ik. Ik vind het heel tof om te horen dat, de sound die de plaat nu heeft, iets is wat mijn liedjes in uke-vorm in potentie wel in zich dragen, maar met behulp van de arrangementen van Henk echt tot leven komt. Het liedje blijft de basis, maar de productie geeft het kracht.”

Uiteindelijk zijn Yentl en Henk naar Nashville vertrokken en aan de slag gegaan in de LampLight Studio van Chad Cromwell. “De muziek die we uiteindelijk hadden liggen, daarvan waren we het eens dat er eigenlijk maar één plek was, waar die liedjes dat leven zouden krijgen: Nashville. (Niet dat er ergens anders geen goede muziek wordt gemaakt. Maar het is een plek met een instelling en focus op muziek, die mij heel erg aanspreekt.) Henk kreeg werkelijk een top-band bij elkaar voor een project.”

 

*Chad Cromwell – Drums (o.a. gespeeld met Joe Walsh (Eagles), Crosby, Stills, Nash & Young, Neil Young, Mark Knopfler, Peter Frampton, Lady Antebellum).

*Chris Rodriguez – Guitar/Resonator/Banjo (o.a. gespeeld met Keith Urban, Kelly
Clarkson, Kenny Loggins, Amy Grant, Kenny Rogers, Shania Twain, Faith Hill).

*Jimmie Lee Sloas – Bass (o.a. gespeeld met Little Big Town, Garth Brooks, Carrie
Underwood, Keith Urban, LeAnn Rimes, Kellie Pickler, Reba McEntire).

*Dan Dugmore – Pedal Steel Guitar (o.a. gespeeld met Little Big Town, Linda Ronstadt, James Taylor, David Crosby, Tim McGraw, Neil Diamond, Faith Hill, Stevie Nicks).

 

Inmiddels is de EP met 5 originele songs af en wordt op 13 juni 2017 gereleased. “Ik kan niet wachten om de liedjes aan mensen te laten horen. Daarnaast heb ik ook al weer nieuwe liedjes in m’n hoofd en zin om weer te gaan schrijven. Music never stops!”

Blog